banner_gul_99x32          denmark   united_kingdom   ​germany   |   print

​Restaurant Skovlyst

Odensevej 169

5600 Faaborg

​Telefon: 62 61 84 38
E-mail: post@skovlyst.dk

CVR: 18516888

Kontakt os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Skovlyst historie

På et af de højeste punkter I bakkerne, ca. 87 m overhavets overflade, ligger Restaurant Skovlyst. På tre sider hvælver de fynske alper sig, og mod syd skråner landskabet jævnt ned mod Fåborg fjord. Restaurant Skovlyst ligger ca. 500 meter sydøst for Sandbjerggaard, som Jens Andersen købte I 1917. Jordene var sandede og udbyttet ikke stort, så Jens Andersen og hans kone fandt derfor på at indrette et lille traktørsted på gården.

Kunstnere, borgerskab og godtfolk havde efterhånden opdaget, at bakkerne var et pragtfuldt område med et fantastik rigt fugleliv.
Jens Andersen fik I 1926, efter mange besværligheder med Faaborgs politimester lov til at opføre Skovlyst.

Tårnet:

Restauratør Jens Andersen store interesse, amatørastronomi, førte til opførelsen af tårnet I 1935, og han installerede her en astronomisk kikkert. Også dette bygningsprojekt stødte på betydelig modstand. Jens Andersen vandt imidlertid en eklatant sejr over det lokale fredningsnævn - overfredningsnævnet godkendte tårnplanen og tilkendte han 500 kroner I erstatning af det offentlige for arbejdsforsinkelse. Tårnets oprindelige udsmykning på øverste etage blev udført af maleren Johs.Ruben Hansen.I loftet sås de 12 stjernebilleder, og I karmene en serie panoramabilleder til at stedfæste udsigten over det skønne terræn.

Samtidig med at Skovlyst`s ejer åbnede en meget smuk campingplads på terrænet, indrettedes der noget så moderne som en calypsobar I bunden af tårnet. Udsmykningen var også af Ruben Hansen og holdt I skarpe, glade farver I muntre og utraditionelle sammensætninger.

Tårnet har gennem tiderne været besøgt af tusindvis af gæster og iblandt dem mange berømtheder. En af de største begivenheder var kongefamiliens besøg I 1953. Det ganske sogneråd stod naturligvis opstillet til kongeligt håndtryk, men ved en misforståelse blev de henvist til en forkert plads I mængden og gik glip heraf. Både viser og vittighedstegninger fra dengang vidner om, hvor smækfornærmede "sogne rødderne" var, og hvor meget andre morede sig herover.

Tårnet er renoveret I 1995/96